Search
  • Ντετέκτιβ Αθήνα

ένας ήρωας της εποχής Ένας ήρωας της εποχής αργοπεθαίνει στη φυλακή


Του Άρη Χατζηστεφάνου Την εικόνα ενός κράτους-παρία, το οποίο βασανίζει πολιτικούς κρατούμενους οδη­γώντας τους με ακρί­βεια προς το θάνατο, σκιαγράφησε ο ειδικός εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, Νιλς Μέλζερ, μόλις έλαβε τις τε­λευταίες ιατρικές εκτιμήσεις για τον έγκλειστο Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο Μέλζερ κατηγόρησε το Λονδίνο ότι αγνοεί προ­κλητικά όλες τις προηγούμενες επείγου­σες προειδοποιήσεις του και σημείωσε «αν ο Ασάνζ δεν απελευθερωθεί άμεσα και δεν λάβει την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα, μπορεί να πεθάνει πίσω από τα σίδερα των βρετανικών φυλακών».

Πέρα από την ανθρωπιστική πλευρά της υπόθεσης, η κράτηση του Ασάνζ αποκαλύπτει την ολοκληρωτική κατάρρευση κάθε έννοιας κράτους δικαίου. Κάτι που παρατηρείται όχι μόνο στη Βρετανία και στις ΗΠΑ αλλά και στη γενέτειρα του Ασάνζ, την Αυστραλία, που αφήνει ένα πολίτη της να σιγοσβήνει σε φυλακές ξένου κράτους.

H προειλημμένη απόφαση του βρετανικού κατεστημένου για την έκδοσή του στις ΗΠΑ και η παράνομη πλέον κράτησή του από Βρετανούς δικαστές δεν είναι άσχετη με άλλα περιστατικά κατάφωρης παραβίασης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμά­των και δημοκρατικών διαδικασιών. Από τον Ασάνζ και τις παρακολουθήσεις πολιτών μέχρι τις πραξικοπη­ματικού τύπου παρεμβάσεις για το Brexit, η Βρετανία χάνει το δικαίωμα να αποκαλείται δημοκρατία.

Ο ιδρυτής των Wikileaks, όμως, βρίσκεται εγκαταλελειμμένος και από μεγάλα τμήματα της ευρωπα­ϊκής Αριστεράς, η οποία σφυρίζει αδιάφορα, αναπαράγοντας συχνά την επιχειρηματολογία της Ουάσινγκτον για τα υποτιθέμενα σεξουαλικά παραπτώματά του. Με αποτέλεσμα να παραδίδουν έναν ήρωα της εποχής μας στα χέρια των εγκληματιών πολέ­μου – που ο ίδιος ξεσκέπασε.

Η κατάσταση αποκτά ακόμη πιο εξοργιστικά χαρακτηριστικά στις ΗΠΑ, όπου οι ναυαρχίδες του φιλε­λεύθερου Τύπου, που σταύρωσαν τον Ασάνζ, επευφημούν σε κάθε ευκαι­ρία τους πληροφοριοδότες δημοσί­ου συμφέροντος (whistleblowers), όταν έχουν να καταγγείλουν κάτι για τον Ντόναλντ Τραμπ. Όσο ορ­θές, βάσιμες και απαραίτητες και αν είναι αυτές οι καταγγελίες, θα πρέπει να είναι κανείς αφελής για να μην καταλαβαίνει ότι πηγάζουν από την καρδιά των μυστικών υπη­ρεσιών και εξυπηρετούν συμφέ­ροντα συγκεκριμένων ομάδων του πολιτικού, οικονομικού και στρατι­ωτικού κατεστημένου.

Πηγή: ΠΡΙΝ

Ντετεκτιβ Αθηνα

23/11/2019

3 views

© 2019 created by ντετεκτιβ - αθηνα . gr

 

Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών

Ντετέκτιβ Γλυφάδα,  Δημ. Γούναρη 78, Γλυφάδα 

Κινητό: +30 697-460-4855

Γραφείο Ιδιωτικών Ερευνών σε Αθήνα Μαρούσι και Γλυφάδα

Ντετέκτιβ Μαρούσι,  Αγίου Κωνσταντινου 59-61 Μαρούσι

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

4891/7/1238-δ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Το Γραφείο Ντετέκτιβ με αριθμό αδείας 4891/7/1238-δ, τηρεί την ανωνυμία και το απόρρητο του πελάτη και λαμβάνει κάθε προφύλαξη για να διασφαλάσει τις πληροφορίες που συλλέγει απο κάθε έρευνα. Δεν ενοικιάζουμε, πουλάμε, η μοιραζόμαστε προσωπικές πληροφορίες η πληροφορίες έρευνας με κανένα τρίτο πρόσωπο ή εταιρεία. Οι έρευνες μας διεξάγωται με απόλυτη μυστικότητα, και με επαγγελματικό και ηθικό τρόπο.